Sprzet agd zelazka

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być urządzona w szybką dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy ale w znaczącej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy jest faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku czy drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej wykonywa się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Powiększa się też głównie w niskich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest szczególnie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klas, która definiuje się te prostą obsługą. Sprzęt ten przedstawia się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Niezwykle znaczącą stroną są noże wykonane ze pewni nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży odcinek czasu. Szatkownica że być wyposażona na życzenie w przeciwne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - potrafią zatem być niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.